Programma Bamisfeesten 2018

         

         

KLOOSTERZANDE - 21, 22, en 23 SEPTEMBER 2018 is het weer zover; onze jaarlijkse Bamisfeesten. Inmiddels alweer 4 jaar in een tent op het parkeerterrein van Lodge 45 aan de Hulsterweg in Kloosterzande.
 
Ook dit jaar trappen we vrijdagavond weer af met een BamisBingo in Lodge 45. Aansluitend zal DJ Arnout weer een Bamis Beats party organiseren.
Het zaterdagmiddag programma wordt een kopie van vorig jaar. Naast de hanenschieting op de liggende wip, zal ook dit jaar de BamisRun worden georganiseerd. De afstanden zijn 11,1 en 5,8 km. Tevens is er een Kidsrun van 0,7 km. Inschrijven kan op de dag zelf in de Bamistent.
Na de finish van de loopwedstrijd en het einde van de schieting, starten we de mosselmaaltijd die op traditionele wijze bereid wordt door ons sterrenteam. Daarnaast stoken we ook de BBQ op zodat er een stevige bodem gelegd kan worden voor het avondprogramma.
Zaterdagavond wederom het concept "een band in de tent". Omdat de "Klooriaan" zich toch niet zo makkelijk vroeg buiten laat jagen hebben we dit jaar gekozen voor 1 band, maar wat voor één! Niet minder dan het Nederlands/Britse Fragment is vastgelegd. Mede door de bekendheid van deze band is er gekozen om met een voorverkoop te werken. Kaarten zijn voor 10 euro te verkrijgen bij Emté Schakelaar in Kloosterzande, ‘t Karrewiel in Vogelwaarde, Paviljoen 't Schor in Paal en Bruna in Axel. Eventueel niet verkochte kaarten kunnen op de dag zelf aan de "deur" worden gekocht tegen een iets verhoogde prijs van 12 euro. De combinatie "band in de tent" en afterparty in Lodge 45 zorgt al heel wat jaren voor veel gezelligheid tot in de vroege uurtjes, dus zorg dat u uw kaartjes op tijd binnen hebt!  Op zondagochtend zullen we eerst de cooling down van de tourclub verzorgen en kan er vervolgens worden ingeschreven voor de Bamis fiets- en/of wandeltocht. Hiervoor kan men in de tent een route en versnapering ophalen om zo de regio op het gemak te verkennen.
De kindermiddag zal dit jaar wederom op zondag zijn. Voor hen hebben wij in Lodge 45 de altijd goed bezochte kinderbingo met leuke prijzen. Na de bingo hebben we gekozen om een Bamis Biosmiddag te organiseren. Op het grote scherm in Lodge 45 zullen er heel de namiddag kinderfilmpjes worden getoond waarbij we gaan proberen voor genoeg "lounge" plekken te zorgen. Wel willen we u erop wijzen dat ondanks de begeleiding van de Kloorianen tijdens deze kindermiddag, dit niet betekent dat de Kloorianen kinderopvang bieden. U wordt geacht ten alle tijden in de buurt te zijn voor uw kinderen.
Naar aanleiding van de grote toeloop vorig jaar, is er wederom voor gekozen om samen met mouterij The Swaen een bierproeverij te organiseren. Dit jaar zullen er bieren van bouwerij Brouwersnös uit Groenlo en Brouwerij Vermeersen uit Hulst te proeven zijn. Bij aankoop van een proefkaart, en een borgsom voor het proefglas, kunt u in de tent de verschillende bieren proeven van de verschillende brouwers. Daarbij is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met de brouwers en mouterij The Swaen om zo meer kennis over het bierbrouwen en mouten te vergaren. Ook aan de likeurliefhebbers is dit keer gedacht. Gino en Chantal de Smet van het bier-, wijn- en likeurgilde "Ambrasserie Hulst" zullen hun likeuren te proeven aanbieden. Zij zullen u zeker meer vertellen over het vervaardigen van deze likeuren. Aan de likeurproeverij kan gewoon op basis van de Bamis consumptiebonnen worden deelgenomen. Ook zal er de mogelijkheid zijn om uw "goedgekeurde" likeuren per fles bij Gino & Chantal aan te schaffen (zolang de voorraad strekt).
Om de proeverij(en) en terugkomende fietsers/wandelaars wat meer smaak aan hun drankjes te geven, zal aan het eind van de middag Hans van der Werf voor een akoestisch optreden zorgen, waarbij iedereen de kans heeft zijn eigen nummertje aan te vragen.
In de pauzes zal de Kloorianenveiling plaatsvinden die vorig jaar, naast vele hilarische momenten, een leuke opbrengst voor het Kloosters carnaval  heeft opgebracht. Heeft u ludieke spullen die u wilt schenken aan de Kloorianen om te veilen, stuurt u dan a.u.b. een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor deze middag zullen wij ook onze sponsoren en vrijwilligers uitnodigen, zij worden hiervoor persoonlijk aangeschreven. Het feestje zal worden afgesloten door DJ Arnout die voor de laatste klanken van Bamis 2018 gaat zorgen.
Wij hopen wederom op een goede opkomst, goed weer en net zoveel gezelligheid als vorig jaar.

Alvast bedankt voor uw bezoek!